В БЪДЕЩЕ 8% ОТ ЗВЕЗДИТЕ НА BBC ЩЕ СА ЛГБТ ИЛИ С УВРЕЖДАНЕ

Британската национална телевизия представи нови правила за постигане на по-голямо многообразие на малкия екран. Според плана на BBC, до 2020 година 8% от екранните и лидерските роли ще бъдат заемани от хора от ЛГБТИ общността и такива с увреждания.

Половината от всички лица ще са на жени, реши ръководството на компанията. BBC “се ангажира да постигне повече от всякога досега по отношение на представянето на жени, хора с увреждания, етнически малцинства и ЛГБТ хора пред и зад камерата.”

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Говорител на компанията заяви: “Постигаме съществен прогрес в усилията си да направим BBC една наистина многообразна организация, но има още много какво да се направи и винаги се стремим към усъвършенстване.“

Освен увеличаване на броя на хората с увреждания, ЛГБТИ хората и жените пред и зад камерата, телевизията ще се постарае 15% от екипа й да бъде от чернокожото, азиатското и други етнически малцинства.

Поставените цели се отнасят за всички жанрове, включително за детските предавания, уточнява агенция Assiciated Press, цитирана от Pink News.