Всичко, което трябва да знаете за София Прайд 2018

Единайстото поредно шествие София Прайд ще оцвети централните столични булеварди утре, 9 юни, следобед. В тази статия сме събрали полезни подробности за шествието и съпътстващите го събития, за да ви помогнем да планирате добре деня си.

Пропусквателните пункове около Паметника на съветската армия ще отворят врати точно в 16:00, а официалното начало на събитието е в 16:30, когато ще започне музикална програма с участието на Рут Колева, Иво Димчев, Михаела Филева, Танцуваща София, Yambadon, Spice Girls Tribute, Jennifer Benediction и Head Man’s Hat Live.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 
Рут Колева на сцената на София Прайд.

За пръв път тази година организаторите са подготвили редица съпътстващи мини събития, които ще се проведат по същото време и на същото място. Сред тях са уроци по танци на открито, пърформанса на Християн Бакалов „Pure Pride March“, музикални изпълнения на диджеите Sex Shooters (Великобритания) и банда барабанисти Paranaue от Гърция, прайд гримьорна, фотокът за прайд селфита и работилница за изработка на плакати с послания.

Барабанистите от Paranaue.

Не пропускайте да минете през шатрата на фондация GLAS​ и PROUD.bg, където можете да вземете своята PROUD.bg тениска в точния размер!

Самото шествие ще потегли в 19:00. Както обикновено, от съображения за сигурност организаторите пазят маршрута в тайна, но са планирали края на шествието за 21:00, което подсказва, че маршрутът ще бъде по-дълъг отколкото в предходни години.

София Прайд 2017.

Официалното афтърпарти PRIDE – In The Name of Love by VAULT ще започне в 23:00 Party Hall на бул. Цар Освободител 10. Билети могат да се закупят на www.tickets.re-vault.bg. Стартът на вечерта ще бъде даден от младата надежда на българската DJ сцена Tony Louis, а по-късно неговото място ще заемат познатите вече у нас Sexshooters, които с миксовете си ще ни пренесат директно в клубната атмосфера на космополитен Лондон. В шоуто ще се включи и новата звезда на drag жанра у нас Pixxel Allien Drag, която с нетърпение очаква първата си официална изява пред широка публика.