ВЛАДИМИР ПУТИН В РАЗГОВОР СЪС СЪР ЕЛТЪН ДЖОН ЗА ЛГБТ РАВЕНСТВО В РУСИЯ

В скорошно интервю за BBC сър Елтън Джон сподели своето силно желание да разговаря с президента на Русия Владимир Путин, дори той да се изсмее зад гърба на певеца или да го нарече „абсолютен идиот”.

Запитан още дали смята, че може да повлияе на президента за промяна на неговите възгледи по ЛГБТ въпросите, сър Джон отговаря: „Вероятно не. Но ще се опитам. Много бих се радвал да се срещна с него, да седнем и да поговорим. И бих му казал: „Хайде де!” Гей хората не са проблемът във вашата страна. Те не са и проблем за света, който е изправен пред много по-сериозни въпроси за решаване. Бъдете толерантни. Не бъдете предубедени към гей хората.”

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Изненадващо и за самия певец, Владимир Путин наистина се обажда по телефона, след като прочита интервюто му. Според запознати двамата са разговаряли дълго и са направили планове да се срещнат лице в лице и да дискутират ЛГБТ равенството в Русия.

Твърде добро, за да е истина? Елтън Джон сподели и снимка в Instagram на президента Путин, с която му благодари за отделеното време. Ще следим развоя на събитията с интерес.

elton-john-vladimir-putin-165974_w1000