Високопоставен директор в EY: ‘Всеки трябва да може да бъде себе си на работното си място’

Фльор Ботуик изпълнява длъжността директор D&I (Director of Diversity and Inclusive Leadership) на EY за региона EMEIA (Европа, Близък изток, Индия и Африка), който включва 98 страни и 105 хил. служители. Ролята й е свързана с разработване, управление и внедряване на интегрирана стратегия за разнообразие в организацията. Ботуик често участва в конференции и публикува статии и изследвания в тази област, а в последно време се фокусира върху глобалното популяризиране на въпроси от дневния ред на ЛГБТ хората.

EY е една от най-големите фирми за професионални услуги и счетоводство в света. Компанията има общо 231 хил. служители в 150 държави.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Преди да се присъедини към EY, Фльор Ботуик работи 18 години в сектора на инвестиционното банкиране. През следващите 7 години е част от Lehman Brothers, където първоначално заема длъжността ръководител „Човешки ресурси“ и отговаря за капиталовите пазари в Европа – фиксиран доход, акции и частни клиенти. През януари 2002 г. разработва Lehman стратегията за разнообразие за Европа.

Ботуик ще бъде сред лекторите на конференцията HR and The Future of Work: Management Challenges по темата „Защо приобщаващото лидерство в бизнеса е по-важно от всякога?“. Годишната конференция на „Капитал“ и „Кариери“ ще се проведе на 25 октомври в Sofia Event Center. За първи път в конференцията ще бъде включена подобна тема, като Ботуик идва по покана на българската платформа за приобщаване на ЛГБТ служители Work It Out.

В навечерието на конференцията сайтът „Кариери“ публикува пространно интервю с Ботуик. Тя отбелязва, че не е добре запозната с българския пазар, но началните й впечатления са, че много компании са едва в началото на своята ангажираност с D&I темата (от англ. Diversity and Inclusion – разнообразие и приобщаване – бел. ред.) и особено по отношение на въпросите за ЛГБТ хората. „Много вероятно е мнозина да не осъзнават защо това е проблем на работното място. “

Можете да прочетете цялото интервю тук.