Вирусно видео с танцуващи полуголи руски кадети запали пожар от имитации

Младши летци си навлякоха гнева на руските власти, след като видео, в което туиркват един с друг по бельо и военни каскети, стана вирусен хит. Авторите се обучават в държавния Институт по гражданска авиация в Уляновск – най-старото училище за цивилни пилоти в Русия.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Повече от дузина бъдещи пилоти участват в двуминутното видео, което е заснето на фона на хитовото парче от 2002 „Satisfaction“ на Бени Бенаси. Освен, че танцуват в предизвикателни пози, полуголите момчета са стегнати в кожени колани, наподобяващи BDSM облекло. Едно от тях смуче банан.

Петр Тимотеев, управител на общежитията на института, каза пред журналисти: „Честно ви казвам, не искам да коментирам гнусното поведение на тези кадети. Аз самият имам нужда да седна и да смеля онова, което видях.“

„Работя тук от повече от 20 години, но за пръв път виждам нещо подобно,“ добави той. „Обидно е. Инвестирали сме толкова много в тези хора, а те се държат по този начин.“

Не всички са толкова възмутени от клипа, обаче. За броени дни YouTube се напълни с версии, заснети от студенти в руски висши учебни заведения. По-долу споделяме някои от най-добрите.

Вирусът бързо излезе извън границите на Русия. Британски войници също публикуваха собствен вариант.