ВИДЕО РАЗКАЗ ЗА СОФИЯ ПРАЙД ТРОГВА ДО СЪЛЗИ

Малко след състоялия се в събота девети София Прайд, красив видео монтаж започна да обикаля социалните мрежи. Само за няколко дни той е бил видян от над 1200 души.

Триминутният клип е дело на гимназистката Ниа Алексиева. Тя учи в Американския колеж в София – единственото учебно заведение в България, което активно подкрепя своите ЛГБТИ ученици. „Хубаво е да знам, че съм сред хора, които са с отворено съзнание към света. Много е различно да знаеш, че има едно място, където всеки би могъл да бъде себе си и да няма проблем с това, особено когато това е училището ти,“ ни сподели Ниа.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Никак не е учудващо, че в съботното шествие се включиха десетки преподаватели, ученици и възпитаници на колежа.

sofia-pride-2016-american-college-in-sofia
Преподаватели, ученици и възпитаници на Американския колеж в София участваха заедно в София Прайд.

Попитахме Ниа какво видя тя на събитието, което бива интерпретирано по толкова много контрастни начини. „Видях страшно много усмихнати и красиви хора, които бяха там просто за да отпразнуват любовта във всичките й форми,“ отговори тя.

И наистина – умело съшитият монтаж прелива от усмивки, любов и красота. Младото момиче е успяло да улови по брилянтен начин духа на прайда и емоциите, които участниците носят със себе си. Преподавателката в АКС Лоръл Змолек-Смит, която също взе участие в шествието, сподели във Facebook видеото на своята ученичка и написа: „Възможно е да съм проронила една или две сълзи (от гордост и щастие).“

Приятно гледане!