ВИДЕО: ПОСЛАНИЕТО НА ЕДИН ГЕЙ МЪЖ С БЪЛГАРСКА И НАМИБИЙСКА КРЪВ

Запознайте се с Панчо Мулонгени. Той е възпитаник на Принстън и в момента следва магистърска програма по обществено здраве в Кейптаунския университет. Именно там той записва видеото, което стана повод да го поканим за интервю.

Панчо е роден в България, но я напуска, когато е едва на пет. Семейството му се премества в Намибия, родното място на баща му, за да участва във възстановяването на страната след края на войната за освобождение от окупацията на Южна Африка.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Винаги, когато има възможност, Панчо се връща в София, за да посети баба си. Именно тя го научила да чете и пише на кирилица, защото дълги тодини е била учителка по български и литература.

Панчо е част от кампания на Глобалния форум за мъже, които правят секс с мъже (MSMGF) – международна неправителствена ХИВ/СПИН организация, която насърчава правителства по целия свят да осигуряват ефективна превенция, лечение, грижа и подкрепа за гей мъже и други мъже, които правят секс с мъже.

По повод предстоящата Световна СПИН конференция в Южна Африка, младият мъж записва видеото по-долу. В него той се обръща към „своите куиър братя и сестри“ и ги призовава да бъдат отговорни към здравето си. „Обичайте себе си! Дори, ако сте склонни да правите секс с някой, на когото нямате пълно доверие, обичайте себе си достатъчно и взимайте предпазни мерки всеки път.“