ВИДЕО: КРАТЪК ФИЛМ ЗА ХОМОФОБИЯТА В МЪЖКИТЕ ГРУПИ СПЕЧЕЛИ НАГРАДА НА MTV

Приковаващ късометражен филм хвърля светлина върху последствията от идеалите за мъжественост както върху американската култура, така и върху психологията на гей и би мъжете.

„American Male“ спечели награда в конкурса на MTV „Look Different Creator Competition“, в който млади филмови творци бяха поканени да създадат творби на тема привилегии. Въздействащият филм изследва темата за отровната мъжественост, често срещана след групи от млади мъже, и тревожното взаимодействие между еднополовото привличане и агресивната хомофобия.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Режисьорът Майкъл Роърбау каза пред Huffington Post, че е искал да изобличи вредните начини, по които младите американски мъже навигират сред култура на свръхкомпенсиране, за да „докажат своето мъжество“.

„Искам зрителите да добият по-добро разбиране за това какво е да си в килера,“ каза той. „Също така се надявам да се вгледат в собствените си животи и да помислят за всичко фалшиво, което ги дърпа назад. Толкова много социални норми, с които сме възпитани, се коренят в дискричинацията, и толкова много млади хора биват научени да се срамуват от това което са, да вярват, че ‘нещо не им е наред’, че не са ‘нормални’. Тези лъжи са наистина унищожителни, затова трябва да бъдат изобличавани и оборвани.“

„American Male“ може да бъде гледан безплатно по-долу: