ВИДЕО: КРАТКА АНИМАЦИЯ РАЗКАЗВА КАКВО Е ДА ИМАШ ГАДЖЕ ВЪРКОЛАК

Всички връзки си имат проблеми. Кой да измие чиниите, при чии роднини да прекарате празниците, китайско или пица. Но когато приятелят ти е върколак, трябва да се съобразяваш и с допълнителни фактори. Като лунния календар и съседските домашни любимци, например.

В своя дипломен филм „Dirty Paws“ (Мръсни лапи), студентката по анимация Карина Фарек показва как да имаш гадже-върколак може да бъде нещо почти нормално. Гушкате се, правите си закуска, наричате се с лигави имена на животни и от време на време се дразните нарочно. Също така се грижите и разчитате един на друг.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Точно такава, съвсем обикновена връзка е успяла да пресъздаде възпитаничката на School of Visual Arts в Ню Йорк. Да, козината и вълчите зъби са интересен обрат, но в същността си петминутният филм е автентичен разказ за обич, с който лесно можем да се идентифицираме.

Ако искате да разберете повече за създаването на късометражката, можете да разгледате сайта на авторката. Но преди това гушнете половинката си (или възглавницата) и се насладете на безумно чаровния филм.

DIRTY PAWS from Karina Farek on Vimeo.