ВИДЕОКЛИП ПОКАЗВА ЖЕСТОКОТО УБИЙСТВО НА ТРАНС ЖЕНА

Шокиращо видео, разпространявано в интернет, показва как транс жена се моли за живота си, преди да бъде пребита до смърт. 42-годишната Дандара дос Сантос е била отвлечена от дома си, бита, съблечена и хвърлена в товарна количка, след което е била убита.

Във видеото се вижда как група от шест мъже се смеят докато ритат и удрят жертвата с обувки и дървена дъска. Ужасената жена бърше кръвта от лицето и тялото си и моли агресорите да спрат. Вместо това, те изсипват множество трансфобни и хомофобния обиди, включително закана, че „ще убият педала“.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

ЛГБТ групи започнаха да разпространяват видеото в петък, опитвайки се да помогнат да полицията да установи самоличностите на нападателите. Полицейски инспектор Дамасено, който разследва жестокото убийсто, каза пред вестник Mirror: „Бяха идентифицирани шест души и видеото беше от помощ за това.“

Въпреки, че Бразилия узакони брачното равенство през 2013 и е домакин на най-големия прайд парад в света, нападенията над ЛГБТ хора са разпространено явление. Проучване, обхващащо 2016, показва, че един ЛГБТ човек бива убит всеки 25 часа. 144 от жертвите са били транс хора, което е близо половината от всички убити.

Ако искате да видите записа, можете да го направите тук, но ви предупреждаваме, че гледката е изключително тежка.