Снимка: Kevin Truong, The Gay Men Project

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ПЛАНИРА ДОМ ЗА ВЪЗРАСТНИ ЛГБТ ХОРА

Първият дом за възрастни ЛГБТ хора във Великобритания ще бъде открит до три години, съобщи PinkNews.

Компанията Tonic Housing планира построяване на дом за до 150 човека в Лондон или Брайтън. Такива институции вече функционират в Испания, САЩ и Германия.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

В интервю за сайта BuzzFeed News един от директорите на Tonic, Джеймс Грийншийлдс, казва, че плановете са „безсрамно амбициозни“ и включват „иконичен архитектурен дизайн“. Той добавя, че вдъхновението му дошло, когато се замислил за собственото си бъдеще.

„Ако нямаш свои деца и отношенията ти със семейството ти не са добри, което е възможно, то тогава не би имал опорната система, на която много възрастни хора разчитат“, добавя той. „Замислих се какво ще се случи с мен и потърсих информация за възможностите в Обединеното кралство. Бях шокиран, когато установих, че въпреки наличието на организации за възрастни ЛГБТ хора, няма нито едит такъв дом. Нуждата и търсенето съществуват“.

Грийншийлдс споделя, че плановете са вдъхновени от дома за ЛГБТ пенсионери в Мадрид, Испания, който има стъклена фасада, изразяваща желанието на обитателите му да приветстват външния свят в дома си.

Снимка: Kevin Truong, The Gay Men Project