ВАТИКАНА ПОСРЕЩНА ЛЮКСЕМБУРГСКИЯ ПРЕМИЕР И СЪПРУГА МУ

Премиерът на Люксембург, Xavier Bettel, и съпругът му, Gauthier Destenay, бяха посрещнати във Ватикана от високопоставени католически служители. Архиепископ Ganswein, лидер на Католическата църква и личен секретар на Папа Бенедикт, се срещна с Bettel и партньора му при пристигането им в града-държава.

Гей двойката се присъедини към главите на правителства от цяла Европа за отбелязването на 60-ата годишнина от подписването на Римските договори. Историческите документи, подписани на 25 март 1957 г.,  слагат началото на Европейския съюз. Те са подписани от 6 държави: Белгия, Западна Германия, Италия, Люксембург, Нидерландия и Франция.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Папа Франциск проведе среща с държавните лидери във Ватикана. Въпреки необичайните обстоятелства – в момента Bettel е единственият открито гей лидер в света – Ватикана реши да следва стандартния протокол за посрещане на глави на правителства и партньорите им.

Неотдавна Католическата църква отказа да приеме гей дипломат, номиниран от Франция за посланик във Ватикана. Въпреки, че обикновено отнема около две седмици, докато номинацията бъде одобрена, в този случай администрацията на Ватикана въобще отказа да се произнесе. Въпреки, че президентът Oланд беше упорит, след една една година чакане, той бе принуден да номинира друг дипломат.