Българин преби жестоко гей съседите си в Белгия

20-годишен българин и хърватската му приятелка пребиха гей двойка в Белгия, предадоха белгийски и италиански медии, цитирани от „24 часа“. За побоя разказа пред в-к „Corriere della Sera“ 46-годишният Мауро Падовани, карикатурист от Генуа.

„Плюха в лицата ни. Обиждаха ни. След това започнаха да ни бият с бастун за волан (устройство, блокиращо автомобилния волан) – по главите, по краката, по гърба, навсякъде.“

 
L’N’Q: House & Disco
 

Падовани е роден в Генуа и емигрирал в Белгия по любов. Там сключил брак с 59-годишния италоамериканец Том Фрийман, с когото се запознал в интернет преди 12 години. Според италианеца, когато със съпруга му се преместили в новия си дом във Фландрия, били посрещнати сърдечно от съседите им. Това обаче, се променило с пристигането на българо-хърватската двойка. Когато Подовани и Фрийман отишли да се запознаят, те били посрещнати с „Ние мразим гейовете“.

Започнал системен психически и физически тормоз, който включвал обиди, крясъци и дори тухли. Двойката многократно се оплаквала в полицията, но реакция нямало.

Преди седмица, когато бил рождения ден на Фрийман, съпрузите решили да отидат да празнуват при приятели. Двамата се качили в колата си, но тогава се появил българинът, който се изплюл върху стъклото. “Съпругът ми слезе. Българинът му отговори с юмрук в лицето. Взеха бастуна за волана, но българинът ми го изкопчи от ръцете и започна да ни удря.”

Резултатът са две счупени ребра за Фрийман и много контузии по цялото тяло за Падовани. Насилникът може да бъде осъден на до 4 години затвор, като хобофобната подбуда вероятно ще бъде утежняващо вината обстоятелство.

Падовани твърди, че най-щастливият момент в живота му бил, когато се преместил в Белгия и се омъжил за Том преди 5 години. Година по-късно обаче се разбрало, че Фрийман е болен от Алцхаймер. “Най-лошият момент за мен бе да го видя как плаче на земята. Да биеш човек в неговото положение е все едно да биеш дете”, разказа Падовани.