Британец получи забрана да ползва обществен транспорт след като насилил сексуално спящи мъже

Миналата година Фернандо Енклада пътувал в лондонското метро късно през нощта и когато видял заспиващ наблизо пътник, седнал до него. Когато мъжът се събудил, той видял как Енклада опипва слабините му и прави сексуални коментари.

Тази и още една подобна история бяха разказани по време на събедното дело срещу Енклада. Втората жертва се оплакала това лято. Мъжът пътувал по същата метро линия, когато се унесъл в сън. Когато отворил очи, Енклада му правел орален секс. Стреснатият мъж реагирал гневно, което уплашило насилника и той побягнал.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Полицията успяла да идентифицира нападателя и го арестувала. Срещу него бяха повдигнати две обвинения в сексуално нападение, като и по двете се призна за виновен. Той ще понесе глоба от 900 британски лири (около 2000 лв) и ще прекара 9 месеца зад решетки.

Съдът го застави още да се впише в Регистъра на сексуалните престъпници за период от 10 години и му постанови забрана да използва метрото и всички други видове железопътен транспорт в цялата страна между 1:00 и 7:00 часа през нощта.

Детектив Анди Паркинсън коментира: „[Енклада] се възползва от уязвимостта на двама спящи мъже и ги нападна сексуално. Действията му са отвратителни и срамни. И двете жертви демонстрираха изключителна сила, докладвайки поведението на Енклада. Искам лично да им благодаря за помощта.“