БПЦ ПОДКРЕПИ ПРОВАЛЯЩА СЕ ЕВРОПЕЙСКА КАМПАНИЯ СРЕЩУ БРАЧНОТО РАВЕНСТВО

Българският патриарх Неофит декларира своята подкрепа за инициативата „Мама, татко и деца”, която настоява единна дефиниция за брак и семейство в ЕС: бракът е между един мъж и една жена, а семейство – основано на брак и/или потомство. За това съобщиха от Асоциация „Общество и ценности”, информира БТВ, цитирана от Novinite.bg.

Според организаторите на „Мама, татко и деца”, тръгнала от Унгария, Словакия, Полша, Хърватия, Швеция, Франция, Португалия и Германия, инициативата „дава възможност на гражданите да отговорят на засиления неправомерен натиск от страна на Брюксел през последните години за редефиниране на брака”.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Цитира се изказване на зам.-председателя на Европейската комисия Франс Тимерманс от юни 2015 г., в което той призовава всички държави членки на общността да узаконят еднополовите бракове.

В писмото на Неофит се посочва, че православната църква, която е „пазител на традиционния брак, семейството и децата”, подкрепя „Мама, татко и деца”, както и да бъде защитено правото на всяка страна членка на ЕС сама да определя политиката си в сферата на брака и семейството.

Целта на инициативата е да получи подкрепата на 1 млн. граждани на ЕС до 10 декември, но до момента инициативата е събрала под една трета от нужните подписи. Ако все пак мине границата, нейното предложение ще влезе в за обсъждане в Европейската комисия.