БОЙКОТ НА ПАСТАТА BARILLA СЛЕД АНТИ-ГЕЙ ИЗКАЗВАНЕ НА НЕЙНИЯ ШЕФ

Италианският производител на паста Barilla търпи сериозни критики и призиви за бойкот на купуване на продуктите след като шефът на компанията направи анти-гей коментари по време на радио интервю. 

„Никога няма да направим реклама с хомосексуално семейство… ако на гейовете не им харесва, могат да се разкарат и да ядат друга марка паста,“ съобщи на живо Гуидо Барила, CEO на най-голямата компания за паста в Италия. Той също се противопостави на осиновяването от гейове и заяви, че концепцията за традиционното семейство е фундаментална за компанията му.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

ЛГБТ организациите в страната веднага заявиха, че приемат поканата на Barilla да не консумират тяхната паста повече, чуха се дори призиви в италианския парламент за бойкотиране на марката. Barilla вече търпи сериозни критики в Канада, като facebook страницата й там беше залята от гневни съобщения и призиви за медийна война. От компанията последва и официално заявление ден по-късно, но гей общността се надигна в цял свят и вероятно битката ще продължи на много фронтове още време.