БАЩА ПОДКРЕПИ 11-ГОДИШНИЯ СИ ГЕЙ СИН ПО НАЙ-НЕВЕРОЯТНИЯ НАЧИН

Един шотландски баща е решил да не щади усилия в подкрепата си за своя 11-годишен син, който наскоро се е разкрил като гей.

Нийл Далимор инициира набиране на средства в подкрепа на кампанията Time for Inclusive Education (Време за приобщаващо образование), бореща се с хомофобията в класната стая. Идеята му дошла, след като синът му помолил новината да остане в тайна от съучениците и учителите му, защото го е страх, че ще се отнасят с него различно.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

За да набере пари за каузата си, Далимор ще направи едноседмичен преход през шотландските планини, изминавайки почти 160 километра.

„Да чуеш детето си да моли част от самоличността му да бъде запазена в тайна от възрастните, които се предполага да го учат, защитават и подкрепят, е удар в стомаха,“ каза 33-годишният мъж. „Причината му беше много проста – друго момче разкрило сексуалността си миналата година и след това учителите се държали с него различно в отрицателна светлина. Твърде често чувам истории от децата си за това как са преживели или наблюдавали хомофобен тормоз и че малко учители са подготвени да се справят с този проблем.

Time for Inclusive Education е гражданска организация, която работи по проблемите на ЛГБТ учиниците в шотландските училища. Групата се ползва с подкрепата на Първия министър Никола Стърджън, който наскоро каза: „Не искам да живея в държава, камо ли да бъда Първи министър на държава, където който и да е млад човек може да чувства, че бива съден или подценяван само заради своята сексуална ориентация или полова идентичност.“