БАЩА ПОДКРЕПИ 11-ГОДИШНИЯ СИ ГЕЙ СИН ПО НАЙ-НЕВЕРОЯТНИЯ НАЧИН

 
Sofia Pride 2023
 

Един шотландски баща е решил да не щади усилия в подкрепата си за своя 11-годишен син, който наскоро се е разкрил като гей.

Нийл Далимор инициира набиране на средства в подкрепа на кампанията Time for Inclusive Education (Време за приобщаващо образование), бореща се с хомофобията в класната стая. Идеята му дошла, след като синът му помолил новината да остане в тайна от съучениците и учителите му, защото го е страх, че ще се отнасят с него различно.

За да набере пари за каузата си, Далимор ще направи едноседмичен преход през шотландските планини, изминавайки почти 160 километра.

„Да чуеш детето си да моли част от самоличността му да бъде запазена в тайна от възрастните, които се предполага да го учат, защитават и подкрепят, е удар в стомаха,“ каза 33-годишният мъж. „Причината му беше много проста – друго момче разкрило сексуалността си миналата година и след това учителите се държали с него различно в отрицателна светлина. Твърде често чувам истории от децата си за това как са преживели или наблюдавали хомофобен тормоз и че малко учители са подготвени да се справят с този проблем.

Time for Inclusive Education е гражданска организация, която работи по проблемите на ЛГБТ учиниците в шотландските училища. Групата се ползва с подкрепата на Първия министър Никола Стърджън, който наскоро каза: „Не искам да живея в държава, камо ли да бъда Първи министър на държава, където който и да е млад човек може да чувства, че бива съден или подценяван само заради своята сексуална ориентация или полова идентичност.“

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина