АРУБА УЗАКОНИ ЕДНОПОЛОВИТЕ РЕГИСТРИРАНИ СЪЮЗИ

 
Sofia Pride 2023
 

Аруба даде на еднополовите двойки в страната правото да регистрират своите съюзи и да се ползват с права, подобни с тези на двойките в брак.

В петък парламентът гласува с 11 срещу 5 за законово регламентиране на регистрираните партньорства, предаде Jurist. Произхождащите привилегии включват възможността партньорите да взимат медицински решения един за друг и правото на онаследяване на пенсията на починал партньор.

Аруба е автономно владение на Холандия и признава всички бракове, сключени в европейската държава, след като през 2007 Върховният съд на Холандия я задължи да го направи. В същото време обаче, еднополовите двойки не могат да сключват брак на територията на острова.

Аруба е остров в Карибско море и общественото отношение и политиките спрямо ЛГБТ хората са много различни от тези в Холандия. Холандският парламент определи сексуалната ориентация като защитен от дискриминация признак през 1993. През 1998 бяха узаконени гражданските партньорства за еднопоови двойки, а през 2001 парламентът гласува пълно брачно равенство.

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина