АРТИСТ ТАТУИРА ФРАЗАТА ‘MAKE AMERICA GREAT AGAIN’ НА АНУСА СИ

Пред смаяните погледи на зрителите в галерия Defibrillator в Чикаго, испанският ЛГБТ артист Абер Азкона (Abel Azcona) се надупи за татуировка на най-скришното си място. Два „много болезнени“ часа по-късно в кръг около ануса му беше изписан иконичният лозунг „Make America Great Again“.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Артистът обясни пред PinkNews, че татуировката е акт на протест срещу американския президент. Азкона, чиито творби са излагани в 45 държави, добави, че начина, по който Тръмп третира САЩ, е сравним със собствените му преживания като жертва на сексуално посегателство като дете. Майка му, която била сексуална работничка, го оставила като бебе и той бил осиновен от ултра-консервативно семейство, в което бил подложен на физическо и сексуално насилие.

„Мотото, което татуирах на ануса си, е фашистко мото. Мото, което позволява на ултра-католическата църква, патриархията и противни хора като Доналд Тръмп да ни насилват и да правят с нас каквото си искат,“ каза артистът.

Изборът на мястото на татуировката не е случаен. Той избрал ануса си, заради силния символизъм. „За много хора анусът е пространство за удоволствие и овластяване. Всеки път, когато с**а  или някой прониква в мен, ще предавам нататък тази расистка и хомофобна фраза.“

Онези от вас, които проявават интерес към снимка на татуировката и видео от процеса на татуиране, могат да ги видят тук.