АНТИ-ГЕЙ ЛИСТОВКИ ПРИЗОВАВАТ АМСТЕРДАМЦИ ДА ИЗТРЕБЯТ ГЕЙ ХОРАТА

В няколко жилищни квартала на Амстердам се раздават листовки, изискващи от религиозните хора да изтребят гей хората. Листовките призовават християните, мюсюлманите и евреите да се обединят и им припомнят, че хомосексуалността е „забранена“ от техните респективни религии.

anti-gay-flyer-amsterdam-1

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Написана на холандски, листовката включва измислени статистики, включително твърдение, че 29% от децата на еднополови двойки биват насилени от родителите си. Авторите също така използват факта, че ЛГБТИ хората по-често страдат от психични проблеми и, че са значително по-склонни към самоубийство. Иронията е, че именно пропагандата на хомофобия е в основата на много от проблемите, от които страда общността.

anti-gay-flyer-amsterdam-2

Анти-гей материалите вероятно са дело на последователи на турския ултра-креационист Харун Уахя, съобщи холандския вестник Volkskrant, цитиран от DutchNews. Същите цитати и снимки се използват в листовка в две холандски Facebook страници, пълни с цитати и филми с Уахя.

До момента полицията е получила 75 оплаквания. Жалбите обаче, могат да бъдат придвижени само в случай, че прокуратурата прецени, че е на лице криминално деяние.