Американското правителство регистрира църква на анти-транс вещици

 
BHK Banner
 

Новосъздадената религиозна общност Pussy Church of Modern Witchcraft (PCMW) бе официално регистрирана от правителството на Тръмп, с което дейността й бива освободена от данъци.

Сайтът на PCMW изрично подчертава, че транс жените не са добре дошли в организацията. Църквата се самоопределя като “паство от последователи на нашите женски по рождение, лесбийско-феминистки религиозни вярвания и традиции” и изключва всякаква възможност за участие на мъже, “независимо как се идентифицират”.

“Ние изрично отричаме концепциите за джендър идентичност, трансджендъризъм и джендър като логичен начин за определяне на Жена и Момиче,” заявяват самоопределящите се като вещици основателки на църквата.

Убежденията на групата са много подобни на онези на британската анти-транс група, която по-рано това лято препречи пътя на лондонския прайд парад и на практика го “отвлече”. Организаторите на Прайд в Лондон публикуваха извинение, след като на групата й бе позволено да предвожда парада през по-голямата част от маршрута му с лозунга “Трансактивизмът изтрива лесбийките”.

Хареса ли ви статията?