АМЕРИКАНСКИ СЪД: “ЛЕЧЕНИЕТО” НА ХОМОСЕКСУАЛНОСТ Е ПОТРЕБИТЕЛСКА ИЗМАМА

 
BHK Banner
 

Най-големият еврейски център за “лечение” на хомосексуалност в САЩ затвори врати, след като беше осъден за потребителска измама.

Съд в американския щат Ню Джърси обяви, че организацията “Евреи предлагат нови алтернативи за лечение” (Jews Offering New Alternatives for Healing, JONAH) е нарушила закона за защита на потребителите, твърдейки, че може да промени сексуалната ориентация на своите клиенти.

Това е първото дело срещу такава институция, заведено въз основа на закон за защита на потребителите. Съдебно жури от седем мъже и жени взело историческото решение след едва тричасово обсъждане.

В постигнатото споразумение анти-гей организацията се съгласила да изплати между 3 и 5 милиона долара за разноски по делото. Освен това, тя се задължила да прекрати дейността си и да ликвирина всякакви налични активи в рамките на шест месеца.

JONAH дължи и 72 400 долара обезщетение на пострадалите, които са трима бивши клиенти и две майки на бивши клиенти. Според ищтците, освен финансовите загуби, те са претърпели психологически щети.

В пространен материал, публикуван през декември, списание Newsweek разкри шокиращи подробности за терапевтичните методите на центъра.

Хареса ли ви статията?