Американски консервативен анти-гей политик бе хванат на калъп с мъж в офиса си

Женен републикански конгресмен от щата Охайо с дълга хомофобна история подаде оставка, след като бе хванат да прави секс с мъж в офиса си.

Wes Goodman от години се ползва с подкрепата на най-консервативните избиратели с непоклатимата си защита на „естествения брак“, който сам определя като хетеросексуален съюз. Във вече нефункциониращия си уебсайт 33-годишният мъж пише, че „здравите, будни, проспериращи, основани на ценности семейства“ са „ключът към бъдещото величие на Охайо“.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

„Идеалът за любящи баща и майка, отдадени един на друг в естествен брак… си заслужава усилията и защитата,“ пишеше още в сайта.

Goodman, който е върл противник на абортите и привърженик на оръжията, потвърди, че е правил секс с мъж в офиса си в Охайо. Само три седмици по-рано той публикува във вече недостъпния си Instagram профил снимка, на която позира с послание на Focus on the Family – анти-ЛГБТ хейт група с дълга история на екстремна хомофобия, включително твърдения, че масовия разстрел на деца в началното училище в Санди Хук е „божията присъда“ за приемането на брачното равенство.

В Twitter републиканецът се опитсва като „Християнин. Американец. Консерватор. Републиканец“.

В официалното си извинение Goodman пише: „Всички ние носим проблемите и изпитанията си в обществения живот. Това е вярно и за мен и искрено съжалявам, че действията и изборите ми ми попречиха да служа на избирателите си и на нашия щат по начин, който отразява най-добрите идеали на обществената служба.“

Председателят на парламента Cliff Rosenberger заяви, че сексуалната авантюра на Goodman е „неуместно поведение“. „Срещнах се с него по-късно през деня и той призна и потвърди обвиненията,“ добави Rosenberger.

Подобни случаи на изключително лицемерие не са рядкост в редиците на консервативните политици в САЩ и по света.