Американски експерт по приобщаването на ЛГБТИ служителите ще изнесе презентация в София

За пръв път у нас ще се състои официалното представяне на Corporate Equality Index на Human Rights Campaign (HRC) – най-голямата правозащитна ЛГБТИ организация в САЩ. Проучването се изготвя всяка година и представлява анализ на най-добрите практики в областта на многообразието и приобщаването на ЛГБТИ служителите в най-големите компании в САЩ.

Събитието ще се проведе на 16 февруари 2018, петък, в Microsoft Innovation Center Bulgaria на бул. Цариградско шосе“ 111Б в София Тех Парк, от 10:00 ч.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

В рамките на срещата Джей Гълиам, старши глобален програмен директор на HRC, ще изнесе презентация на тема “Какво е влиянието на Corporate Equality Index върху компаниите, служителите, широката общественост и ЛГБТИ общността?”. Гълиам има над 10 години професионален опит в областта на обществените политики, застъпничеството и активизма в посока предоставянето на по-справедливи и приобщаващи права и възможности за развитие на всички хора по света. Той специализира в разработването на стратегически комуникационни кампанни и инициативи за застъпничество, както и в сферата на управлението на дигиталните комуникации. В миналото е работил в Американската агенция за международно развитие (USAID) и Фондация “Ага Хан”. Водил е обучения по въпросите на ЛГБТИ общността в Германия, Косово, Латвия, Мали, Филипините, Индонезия и Тайланд.

Миналата година фондация „GLAS“ и Microsoft България стартираха бизнес платформата Work It OUT, която вече включва 18 партньора. Последно присъединили се към инициативата са Hewlett Packard Enterprise, British Council и Football Radar.