Американка ‘лекува’ хомосексуалност, атеизъм и синдрома на Даун с ферментирало зеле

Жителка на американския щат Охайо, която твърди, че сок от ферментирало зеле „лекува“ хомосексуалност, е обект на разследване, обяви щатската прокуратура.

Джилиан Епърли, 44, твърди, че питието е способно още да обърне и процеса на стареене, аутизъм, синдрома на Даун, както да възстанови изгубени крайници и органи. Според американката, „ЛГБТ начинът на живот е възможна мутация на репродуктивната система, която изпраща смесени сигнали до мозъка“. Епърли казва, че коренът на „болестта“ е чревен паразит, наречен кандида, и препоръчва сока „Джили“ като решение. Напитката е комбинация от сол, вода и зеле, която се оставя да ферментира в на стайна температура няколко дни.

 
L’N’Q: House & Disco
 

 

От офиса на главния прокурор на Охайо съобщиха, че са започнали разследване по сигнали на граждани, тревожещи се, че налудничевите й твърдения причиняват вреда. Прокуратурата е поискала от Епърли да предостави „писмена информация, доклади и доказателства, подкрепящи твърденията в сайта jillyjuice.com и публичните й изказвания“.

Експерти казаха пред BuzzFeed New, че теорията на жената няма никаква основа в медицинската наука и, че питието е потенциално опасно за хора с някои здравословни проблеми.