АЛЕК БОЛДУИН СЕ ИЗВИНИ СЛЕД ХОМОФОБСКИ КОМЕНТАРИ

Алек Болдуин се извини след поредните си хомофобски коментари, които провокираха гнева на организациите за човешки права и решението на телевизия CBS да спре вечерното му толк-шоу за две седмици. В петък той е записан от таблоидния сайт TMZ.com как отправя хомофобски обиди към фотограф, който го е снимал в близост до апартамента му в Манхатън.

„Не съм имал за цел да обидя и нараня някого, но очевидно съм го направил и съжалявам за това“, казва в изявлението до медиите 55-годишният актьор с често непредсказуем характер. Той намери нова вълна на популярност покрай сериала „Рок Плаза 30“, която засега не се предава на шоуто му, което страда от нисък рейтинг. „Думите са важни, разбирам това и ще подбирам моите по-внимателно отсега нататък. Това, което казах в опитите си да защитя моето семейство, е обидно и неприемливо. То е в разрез с разбиранията на организациите, които се борят за човешките права и които винаги съм подкрепял.“

През юли Болдуин беше критикуван за хомофобски коментари по адрес на журналиста на в. „Дейли мейл“ Джордан Стар, написал, че съпругата му е споделяла готварски рецепти в социалните мрежи, докато е на погребението на починалия от сърдечен удар актьор Джеймс Гандолфини. През 2011 г. той е свален от самолет, тъй като категорично е отказал да изключи телефона си по време на полета.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90