АКО ИСКАШ ПЛОСЪК КОРЕМ, ЗАПОЧНИ СЕГА!

Когато стане въпрос за плосък корем и коремни плочки, повечето хора смятат, че всичко опира до броя коремни преси. След време обаче с учудване установяват, че дори след стотици и хиляди коремни преси, не постигат желаните резултати и смятат, че никога няма да се отърват от коремните мазнини и да имат плоския корем, за който мечтаят. От друга страна редица изследвания върху възприятието на човешката фигура доказват, че плоският корем в най-голяма степен влияе на възприятието за секси и атлетичен мъж. Можете и да нямате добре развити бицепси или мускулести крака, но ако сте наредили заветните шест плочки в коремната област, то вие ще бъдете възприеман от околните, като секси и атлетичен мъж.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Нека ви дам няколко основни съвета, основани на моята практика и академични знания в тази област.

Първо трябва да знаете, че има три основни причини за липсата на изразена коремна мускулатура. Първата е – имате прекалено много подкожна мазнина в тази област. Втората е, че нямате добре развита преса. Третата се дължи на „бирено” шкембе.

За да елиминирате първия проблем, трябва да минете на диета и отрицателен енергиен баланс. Това не трябва задължително да става с намаляване на количеството храна, а е по-добре да ограничите калориите в диетата си, като приемате по качествена храна. Важно е да правите аеробни упражнения в умерено темпо с продължителност около 25-30 мин., 5-6 пъти дневно.

За да се справите с липсата на добре развита скелетна мускулатура в коремната област е необходимо да започнете да правите упражнения във фитнес зала, като използвате тежести и ограничите повторенията до около 20-30 бр.

Проблема с биреното шкембе е малко по трудно разрешим и ви съветвам да се обърнете към специалист. Обикновено се получава при хора, които се хранят веднъж дневно, и си позволяват честа консумация на алкохол. Необходима е цялостна хранителна програма, редовни тренировки и няколко медицински изследвания, които биха елиминирали болестни състояния с подобен симптом. Разбира се трябва да спрете пиенето на алкохол и да увеличите редовното пиене на вода.

Искам да знаете, че всеки може да има плосък корем, стига достатъчно силно да го пожелае и да се обърне към специалист, който разбира от работата си.

Слав Иванов

http://FitnessInstructor.EU