АЙВЪН МАСОУ: ДЕСЕН ПОЛИТИК, ГЕЙ МЪЖ И БАЩА

Искам да живея в държава и общество, където да бъдеш гей е просто една от многото характеристики на човек. Аз съм предприемач, човек, който обича изкуството, възтановявам се от зависимост към наркотични вещества, осиновен съм и съм гей. Освен това, планирам да стана следващия кмет на Лондон“ – така описва себе си британският милионер Айвън Масоу.

Бизнесменът е натрупал своите милиони в сферата на финансите, започвайки от нулата, а сега предприема нова посока, а именно политическия живот. Интересното в неговия  политически образ е, че всъщност Масоу е привърженик на консервативната партия и дори през 1999г. е бил официалният кавалер на Маргарет Тачър на годишната Консервативна Партийна Конференция. Макар че е получил доста негативен отзвук от британското ЛГБТ общество заради десните си виждания, Масоу твърдо държи на позицията си и дори е първият десен представител, който открито е обявил кандидатурата си като кмет на Лондон за изборната кампания, която предстои през 2016г.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Тази година, обаче, в живота на Айвън Масоу се ражда още едно важно решение – бизнесменът ще стане и баща. Масоу от години имал желанието да създаде свое поколение и във времето се е занимавал с благотворителност, свързана с отглеждането на деца без подслон. Политикът решил да подходи съвсем нетрадиционно и намерил лесбийска двойка в интернет, която търсила мъж, с помощта на който да създадът свое дете. На въпросът защо просто не го е направил с някоя своя приятелка, 47-годишният милионер отговаря: „Реших да пробвам с непознати хора от интернет, защото не исках да рискувам някое от приятелствата си. Исках да намеря двойка, с която да започнем на чисто, да уточним всички детайли и от там нататък да изградим едно здраво приятелство. Знам, че ситуацията е странна, но… защо пък не!“

Детето, което предстои да бъде родено през август тази година, ще бъде отгледано основно от двете майки, които са на по 30г. и живеят в кв. Кройдон, Южен Лондон. Г-н Масоу живее в голяма градска къща в Централен Лондон, която има специален отделен апартамент, чиято цел е да бъде използван от двете дами и детето.

Айвън Масоу е добър пример за социалното и ментално развитие на едно модерно общество. Разбира се, най-трудното в неговата битка тепърва предстои, а именно борбата му за кметския пост. Как ще се развие неговата политическа кариера ще разберам чак през 2016г., но пък за сега знаем със сигурност, че само след няколко месеца един горд гей мъж ще стане щастлив баща.