АВСТРИЙСКИ ГЕЙ РЕЖИСЬОР КАНИ ЗРИТЕЛИТЕ НА ПЪТУВАНЕ ДО NEVRLAND

Този уикенд започна 20-дневна Kickstarter кампания за финансиране на обещавашия филмов проект Nevrland. Със вече завършен сценарий, направен с финансовата подкрепа на Австралийския филмов институт, гей разказът разчита на дарения, за да влезе в етап на предпродукция.

Nevrland е пълнометражен дебют на младия австрийски сценарист и режисьор Грегор Шмидингер, който вече има два успешни късометражни филма зад гърба си, „The Boy Next Door“ (2008) и „Хомофобия“ (2012). Под „успешни“ имаме предвид, че до момента двата имат общо над 15 милиона гледания в YouTube, а вторият бе включен в късометражната програма на филмовия фестивал в Кан.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Българските зрители получиха възможността да се запознаят с Грегор по време на първия София Прайд Филм Фест през 2012, когато той пристигна в София специално за да представи „Хомофобия“. Можете да гледате филма с български субтитри безплатно тук, както и да прочетете интервюто с Грегор, дадено специално за Cinefish.bg.

gregor-schmidinger-1

Предстоящият пълнометражен филм разказва историята на 17-годишният Якоб, който повече от всичко друго иска да се чувства жив. Неконтролируеми пристъпи на тревожност обаче, карат младото момче да бяга от действителността в измислени и виртуални светове.

Случайна среща в сайт за видео секс поставя началото на онлайн връзка с на пръв поглед идеалния 26-годишен Кристиан. Едва след смъртта на най-близкия човек на Якоб, неговия дядо, той се решава да се срещне с Кристиан на живо. В рамките на една нощ двамата поемат на емоционално пътешествие до раните в душите си, където Якоб трябва да срещне своя най-голям страх.

В страницата на кампанията, наред с подробна информация за проекта, е поместено и криетивно промо видео, в което Грегор и главният герой на филма му представят концепцията. „Аз съм измислен персонаж, затворен в нереализиран сценарий, наречен Nevrland“, казва загадъчно тяло чрез надписи върху листове картон.

Само за два дни събраните средства надхвърлиха половината от търсените 15 000 евро. Ако искате да помогнете на Якоб да стане истинско момче, можете да дарите избрана от вас сума и да получите съответен подарък. Срещу 10 евро ще бъдете сред първите, получили достъп до филма преди онлайн премиерата му, а срещу 50 ще можете да прекарате един ден на снимачната площадка и дори да участвате като статист.