АВСТРАЛИЙСКО МОМИЧЕ ЩЕ ДАРИ ЯЙЦЕКЛЕТКА НА БРАТ СИ И ПРИЯТЕЛЯ МУ

Една „супер горда“ сестра ще дари яйцеклетка на своя брат, за да може той да има дете с партньора си. Австралийските брат и сестра Самюъл и Бронте Лейтън-Дор заедно ще участват във възпитанието на детето, което Самюъл планира да отгледа заедно с дългогодишния си приятел Брадли Тенант.

Бронте ще дари яйцеклетка, която ще бъде съчетана със спермата на Брадли, за да може и двамата бъдещи родители да имат генетична връзка с детето си. Ембрионът ще бъде инплантиран в сурогатна майка, за да се избегнат емоционални усложнения. Бронте ще бъде „специална леля“.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

australia-brother-sister-baby-2

Майката и бащата на Бронте и Самюъл покрепят плана им, който ще се осъществи в следващите две години.

25-годишният Самюъл и 27-годишният Брадли са заедно от три години и отдавна мечтаят за деца. „Когато си в еднополова връзка, е нужен допълнителен елемент – не можеш просто инцидентно да се сдобиеш с дете,“ каза Самюъл пред Independent. „Малко наподобява покупка на къща, защото стоят въпроси като как, кога и колко ще струва. Нашето семейство е много сплотено и осъзнахме, че участието на Бронте е единствения начин и двамата да имаме биологична връзка с бебето.“

australia-brother-sister-baby-1

В момента брачното равенство е гореща тема в амстралийската политика.