АВСТРАЛИЙСКИ ПЕВЕЦ РАЗБИ СЪРЦАТА НИ С НОВОТО СИ ВИДЕО

Само за няколко дни изключително въздействащ музикален видеоклип, включващ истински истории на ЛГБТ хора, събра над 4.5 милиона гледания.

Австралийският изпълнител Грег Гауд (Greg Gould) представи краткия филм, който съпътства кавър на класиката от 90те „Don’t Let Go“. Видеото съдържа няколко емоционално опустошителни сцени, базирани на лични преживявания на Гауд и негови приятели.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

„Надеждата ми бе, че споделяйки тези истории, ще помогна за даване на гласност на тези проблеми,“ каза певецът. „Преживяването бе изключително емоционално както за мен, така и за екипа и актьорите. Всъщност, на много от актьорите им беше трудно, защото да играят агресивни хомофоби е толкова далеч от личните им убеждения.“

28-годишният Гауд е бивш финалист в Australia’s Got Talent. Той наскоро напусна лейбъла си, след като му било казано, че е „твърде гей“. „Стигнаха дотам, че да ми кажат ‘Грег, не приключи ли вече с тия истории за ‘гей равенство’?’ Почувствах се нападнат. Казаха ми още, че причината да не могат да ми осигурят изпълнения е, че Instagram профилът ми е ‘твърде гей’.

„Сега съм свободен да правя музиката и изкуството, в които вярвам,“ допълни певецът.

Можете да видите разтърсващото му видео по-долу: