АВСТРАЛИЙСКИ КАУБОИ РАЗКАЗВАТ ЗАЩО БРАКЪТ Е ВАЖЕН ЗА ТЯХ (ВИДЕО)

В понеделник австралийският сенат отхвърли предложението за референдум, с който гласоподавателите да решат дали да бъде узаконено брачното равенство. Въпреки, че в обществото има широка подкрепа за премахване на дискриминацията в брака – между 60 и 70% – вотът беше посрещнат с радост от ЛГБТИ активистите. Те се опасяват, че кампанията, предхождаща подобно допитване, ще бъде грозна, унизителна и застрашаваща здравето на най-уязвимите в ЛГБТИ общността.

Като част от битката за узаконяване на брачното равенство от парламента, неправителствени организации публикуваха поредица красиви видеоклипове, в които обикновени хора разказват защо каузата е важна за тях.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Дан и Мики са двама класически каубои. Мъжете са заедно от години и с нетърпение чакат деня, в който ще могат да направят връзката си официална.

„Когато за пръв път срещнах Мики, искрата беше малко или повече моментална. Определено имаше моментално привличане и нещата станаха сериозни за мен доста бързо,“ разказва Дан.

През последните 6 години двойката живее и работи в собствената си кравеферма.

„Мисля, че причината връзката ни да работи толкова добре, е, че сме различни хора. Допълваме взаимно силните и сабите си страни. Взаимният ни ангажимент е факт и бракът би бил начин да го покажем пред света,“ казва Мики.

Вижте разказа на двамата каубои по-долу.