АВИОКОМПАНИЯ ОТКАЗА ДА КАЧИ ГЕЙ БАЩИ И ТРИТЕ ИМ ДЕЦА КАТО СЕМЕЙСТВО

Двама гей татковци разказаха за силно обезпокоителна ситуация, която преживели преди вътрешен полет от щата Ню Йорк до Флорида, опериран от авиокомпания Southwest.

Grant Morse и съпругът му Sam са заедно от 26 години и се грижат за трите си деца и 83-годишната майка на Grant. Те разказаха във Facebook за случката, разиграла се докато семейството се готвело да се качи в самолета.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

„Служителка на авиокомпанията дойде при нас и каза: ‘Този изход е за семейства’. Съпругът ми отговори: ‘Знаем, ние сме семейство’, при което тя повтори: ‘Не всички могат да се качат. Този изход е за семейства'“.

След като двамата мъже обяснили структурата на семейството си, включващо деца в колички и трудноподвижна възрастна жена, служителката ги допуснала до изхода. Но малко по-късно, тъкмо когато семейството тръгнало да се качва в самолета, същата служителка се провикнала: ‘Вие. Не можете да се качите. Този изход е само за семейства'“.

„Бях ШОКИРАН!“ пише Morse. „Бях напълно изумен и попитах защо, след като ние сме семейство.“ Служителката обяснила, че само един от бащите може да се качи с трите им деца.

Бащата определя събитието като „ужасно“ и „очевидна дискриминация“ от страна на авиокомпанията. На журналистически въпрос, Southwest отговориха, че според правилата на компанията само един възрастен може да се качи с деца на под шестгодишна възраст.