АВИОКОМПАНИЯ ОТКАЗА ДА КАЧИ ГЕЙ БАЩИ И ТРИТЕ ИМ ДЕЦА КАТО СЕМЕЙСТВО

 
Sofia Pride 2023
 

Двама гей татковци разказаха за силно обезпокоителна ситуация, която преживели преди вътрешен полет от щата Ню Йорк до Флорида, опериран от авиокомпания Southwest.

Grant Morse и съпругът му Sam са заедно от 26 години и се грижат за трите си деца и 83-годишната майка на Grant. Те разказаха във Facebook за случката, разиграла се докато семейството се готвело да се качи в самолета.

„Служителка на авиокомпанията дойде при нас и каза: ‘Този изход е за семейства’. Съпругът ми отговори: ‘Знаем, ние сме семейство’, при което тя повтори: ‘Не всички могат да се качат. Този изход е за семейства'“.

След като двамата мъже обяснили структурата на семейството си, включващо деца в колички и трудноподвижна възрастна жена, служителката ги допуснала до изхода. Но малко по-късно, тъкмо когато семейството тръгнало да се качва в самолета, същата служителка се провикнала: ‘Вие. Не можете да се качите. Този изход е само за семейства'“.

„Бях ШОКИРАН!“ пише Morse. „Бях напълно изумен и попитах защо, след като ние сме семейство.“ Служителката обяснила, че само един от бащите може да се качи с трите им деца.

Бащата определя събитието като „ужасно“ и „очевидна дискриминация“ от страна на авиокомпанията. На журналистически въпрос, Southwest отговориха, че според правилата на компанията само един възрастен може да се качи с деца на под шестгодишна възраст.

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина